Český rozhlas: Kdy vyvážejí popelnice? Je v obchodě ještě otevřeno? Mobilní Rozhlas vám to řekne

16. srpna 2019

Doby, kdy byl jedinou spojkou mezi vedením města a obyvateli místní rozhlas, jsou pryč. Dnes je většina lidí v práci a hlášení rozhlasu během dne nemá šanci slyšet. I proto vznikl projekt Mobilní rozhlas, díky kterému lidem přicházejí důležité informace o dění v obci na mobil. A funguje to i opačně.

Základem je mít mobilní telefon, na který vám přicházejí informace formou SMS, emailů nebo hlasových zpráv. A nejedná se jen o informace krizové. „ Jiné informace využijí maminky na mateřské, jiné sportovci či senioři. Celkově by měl Mobilní Rozhlas zvýšit sousedskou sounáležitost a zlepšit život v obci,“ vysvětluje zakladatel tohoto systému Ondřej Švrček.

Nejčastější informace na Mobilním Rozhlasu?

Podle zakladatele Mobilního Rozhlasu Ondřeje Švrčka je obsah rozesílaných informací různý. Najdete tam aktuální informace o ztracených psech, ale i lidech. Oblíbené jsou praktické informace o odstávkách elektrické energie a vody, ale i pozvánky na různé kulturní a sportovní akce. Občané chtějí mít přehled o tom, kdy se budou vyvážet popelnice, kdy má jejich lékař dovolenou nebo kdy přijede pojízdná prodejna. Informace dostávají nejčastěji formou SMS, najdou je na webových stránkách nebo v mobilní aplikaci na chytrém telefonu.

Poslechnout rozhovor


Související

Kontaktujte nás!