Které obce a města v červenci zabodovaly v komunikaci se svými občany?

8. srpna 2019

Už více než 500 českých samospráv se svými občany komunikuje moderně přes Mobilní Rozhlas. Nesmírně nás těší, že města a obce po celé ČR začínají chápat důležitost chytré komunikace a zapojují své občany do dění. Ještě víc nás ale těší sledovat konkrétní případy, kdy samosprávy využívají Mobilní Rozhlas pro dobrou věc a zlepšují tak životy lidí. Proto jsme se rozhodli každý měsíc vyhlásit 4 samosprávy, které se systémem ukázkově pracují a inspirovat ostatní.


1. místo: Lodhéřov

První místo za komunikaci v červenci získává obec Lodhéřov. Ta v červenci poslala několik hlasových zpráv na skupinu Nevidomí a slabozrací. Jsme rádi, že české samosprávy začínají využívat SMART komunikaci pro informování zrakově handicapovaných občanů.


TIP PRO ADMINISTRÁTORY: Automatické odesílání hlasových zpráv zrakově handicapovaným občanům

Věděli jste, že v ČR žije přibližně 87 000 nevidomých a slabozrakých? Ačkoli žijeme v technologicky vyspělé době, zrakově handicapovaní lidé jsou bohužel stále velmi znevýhodněnou skupinou. Proto jsme zjednodušili zasílání hlasových zpráv. Nově můžete při odesílání běžných SMS na jedno kliknutí automaticky vygenerovat také hlasovou zprávu, která se odešla na skupinu Nevidomí a slabozrací.

Náhled nové funkcionality v administraci

2. místo: Bakov nad Jizerou

Bakov nad Jizerou kromě pravidelného posílání pozvánek na kulturní akce v uplynulém měsíci několikrát informoval své občany o nalezených zvířatech. Oceňujeme, že se město prostřednictvím Mobilního Rozhlasu aktivně snaží najít majitele ztracených domácích mazlíčků, což je velmi užitečná služba pro občany. 

Nalezená fena se štěňaty:


3. místo: Znojmo

Město Znojmo pravidelně posílá velmi zdařile zpracované newslettery. Znojmáci v červenci obdrželi několik lákavých pozvánek na kulturní akce a letní vyžití a dozvěděli se také o dopravních uzavírkách, blokových čištěních nebo rekonstrukcích. V červenci Znojmo odeslalo celkem 11 345 newsletterů. Gratulujeme k 3. místu! 


Vítěz v řešení občanských podnětů: Přerov

Městu Přerov se v červenci podařilo úspěšně vyřešit 58 ze celkových 73 nahlášených podnětů od občanů. Zároveň se jedná o nejvyšší počet vyřešených podnětů ze všech samospráv za uplynulý měsíc. Vyhlašujeme město Přerov a jeho obyvatele za vzor v GeoParticipaci! 


Náhled sekce „Podněty od občanů“ v administraci Mobilní Rozhlas

Související

Kontaktujte nás!