Lidovky.cz: Lidé v Moravské Třebové chtějí mít přehled o opravách

28. května 2020

Není komunikace jako komunikace. Technický stav místních silnic a chodníků je jedním z nejvíce diskutovaných témat napříč obyvateli měst a obcí v Česku. A právě včasná a jasná informovanost je klíčem ke spokojenosti obyvatel (nejen) v Moravské Třebové.

Žádné město nemůže mít v jeden okamžik všechny chodníky a silnice ve stoprocentním technickém stavu. Je to stejné jako u většiny z nás, kteří nestíháme ihned uskutečnit všechny naše plány v domácnosti a při údržbě zahrady. Toto se snažíme vysvětlit také našim občanům. Jedině postupnou a systematickou údržbou veřejného prostranství můžeme zajistit, aby naše město bylo krásné a lidem se zde dobře žilo.

Jako důležitý prvek pro efektivní informování obyvatel o všech opravách se nám osvědčila nová služba Mobilní rozhlas. Díky tomuto SMART nástroji můžeme veřejnosti zasílat veškeré informace o dění ve městě přímo do mobilního telefonu či emailu. Například aktuálně prochází náročnou rekonstrukcí ulice Lanškrounská. Ze systému registrovaných občanů si vytáhneme pouze rezidenty v této ulici a těm pošleme informativní SMS. Obrovskou výhodou Mobilního rozhlasu navíc je, že neslouží pouze k jednostranné komunikaci, ale umožňuje občanům také na jednotlivá sdělení reagovat. Každý může vyfotit výmol v silnici, nebo nepořádek na chodníku a zaslat jej přímo na radnici prostřednictvím mobilní aplikace Zlepšeme Česko. Podnět vyhodnotíme a přepošleme k řešení například technickým službám. Jakmile je závada odstraněna, pošleme tazateli zpětnou vazbu do aplikace nebo e-mailu, kterou můžeme doplnit i fotografií výsledného stavu.


Související

Kontaktujte nás!