Mobilní rozhlas chrání auta před odtahem

31. března 2018

S příchodem jara se blíží pro všechny řidiče nepříliš oblíbený čas blokových čištění.

Přestože majitelé aut na základě zkušeností z předchozích let předpokládají, že bude blokové čištění začátkem jara probíhat, jen hrstka z nich se dostane k přesným informacím a konkrétním termínům. Značky jsou podle obyvatel nedostatečné řešení.

Stejně se mi stalo, že mi auto odtáhli. Byl jsem na školení, a když jsem se vrátil, čekalo mě nepříjemné vyřizování,“ popsal svůj příběh břeclavskému deníku občan Jaroslav Pokorný, který žije ve Znojmě už 15 let.

Právě město Znojmo se rozhodlo využít Mobilní rozhlas, aby informace o blokovém čištění proudily k občanům ještě rychleji a pohodlněji.

V Mobilním rozhlase jsme poslali upozornění pomocí mobilní aplikace a aby se informace dostala k co nejvíce občanům, využili jsme i možnosti rozesílky e-mailu. U e-mailu je výhoda, že si příjemci mohou rozpis termínů blokového čištění přímo stáhnout,“ popisuje postup Petra Maršounová z tiskové kanceláře městského úřadu.

Ve městě Břeclav, které má téměř 25 tisíc obyvatel, začne čištění ulic v dubnu. Město hojně využívá Mobilní rozhlas pro rozesílání SMS zpráv, e-mailů i zpráv v aplikaci pro chytrou komunikaci s občany. Nejinak tomu bude i v případě informovanosti o blokovém čištění.

Chodov na Sokolovsku, kde blokové čištění započne 3. dubna, má téměř 14 000 obyvatel. Vloni zde bylo odtaženo 146 vozidel.

Město chce proto využít Mobilní rozhlas, aby počet odtažených aut snížilo. Každý jeden den blokového čištění bude své občany informovat o tom, kde právě dochází k čištění ulic. Obyvatelé Chodova tak budou mít jistotu, že se jejich vozidlo nenachází v zóně blokového čištění.

V sobotu 7. 4. probíhá blokové čištění ulic – parkoviště U Porcelánky 1012, Havlíčkova, Bezručova, seznam dalších ulicí naleznete v Aktualitách,“ píše v jednom z upozornění tiskový mluvčí města Martin Polák. Výhodou informování občanů přes aplikaci je 100% míra doručení odeslaných zpráv. Ty se tak dostanou ke všem přihlášeným občanům Chodova.

Zítra bude ve Vaší ulici probíhat blokové čištění (vyjma panelového sídliště). Prosíme řidiče, aby včas přeparkovali. Další info na webu,“ zněla SMS zpráva od Ivany Hruškové z kanceláře starosty ve Šlapanicích.

Město poslalo svým občanům o blokovém čištění celkem 8 SMS dle polohy jejich bydliště, přičemž míra doručení byla neuvěřitelných 99 %!

Je patrné, že občané chtějí od měst a obcí dostávat informace, které jsou pro ně šité na míru.


Související

Kontaktujte nás!