Mobilní Rozhlas pomohl v nalezení ztraceného chlapce

9. června 2021

Větrný Jeníkov: Mobilní Rozhlas pomohl v pátrání po ztraceném chlapci. Díky duchapřítomné reakci starostky Mgr. Martiny Lisové, která svým občanům poslala SMS přes Mobilní Rozhlas, se chlapec rychle našel. Paní starostka okamžitě odeslala SMS na 420 občanů městyse Větrný Jeníkov. Jsme velmi rádi za zpětnou vazbu paní starostky:

„V sobotu 29.05.2021 odpoledne jsem byla jako starostka telefonicky kontaktována PČR s tím, že bylo vyhlášeno pátrání po jednom chlapci z naší obce. Policie mě žádala, abych se přesunula na úřad a vyhlásila informaci rozhlasem. Současně chtěli vědět, jaký dosah náš rozhlas má. Vysvětlila jsem, že využíváme Mobilní rozhlas. A tak jsem okamžitě usedla k počítači a SMS zprávu rozeslala prostřednictvím Mobilního rozhlasu do téměř všech domácností v naší obci, včetně obou chatových oblastí. Během chvíle jsem obdržela zprávu, že se chlapec našel právě díky této SMS zprávě. Dokonce jsem i já sama obdržela zprávu od rodiny, kde se chlapec zrovna nacházel, že je v pořádku a předán vystrašené mamince, která navíc měla těsně před porodem. Tenhle příběh naštěstí skončil dobře! A já jsem velmi vděčná, že se nám potvrzuje, jak dobrou a praktickou investicí Mobilní rozhlas je. Vděčná maminka, která byla na smrt vyděšená, mi ještě večer volala s díky, že jsme pomohli. Jsem ráda, že mám k ruce tento skvělý nástroj a že ho naši občané tak hojně využívají a stal se součástí jejich života. Prosazení nebylo snadné, ale od té doby nikdo nezpochybnil důležitost této platformy. Děkuji zastupitelům za podporu a občanům za to, že se v tak velké míře zaregistrovali. Jen díky této podpoře můžeme rozhlas efektivně využívat.“

Proč jsou SMS Mobilního Rozhlasu nejefektivnější komunikační kanál?

SMS Mobilního Rozhlasu jsou nejúčinnějším komunikačním kanálem, díky kterému mohou starostové okamžitě zastihnout své občany. Díky přímému napojení Mobilního Rozhlasu do sítí operátorů a propustnosti 3000 SMS/min se jedná o nejefektivnější možný nástroj na trhu SMART komunikace. (Pro porování – při odeslání SMS z mobilního zařízení je propustnost 5 SMS za minutu, takže se SMS na vyšší počet občanů odesílají i několik hodin.) SMS Mobilního Rozhlasu se vyplatí využívat zejména při nečekaných krizových událostech a důležitých informací. Mnoho samospráv je však využívá i pro běžnou komunikaci – pozvánky na kulturní akce, upozornění na bloková čištění nebo novinky z radnice.

Ukázka SMS v online profilu Větrný Jeníkov

SMS v online profilu Větrného Jeníkova

Podobný článek: MOBILNÍ ROZHLAS POMOHL NAJÍT MALÉHO CHLAPCE


Související

Kontaktujte nás!